03/27/11 15:15
(http://www.klassa.bg/)

Пет топдестинации за Великден

1. В Рим на българския Великден имате възможност да присъствате на българска източноправославна Великденска литургия в църквата "Свети Винченцо и Анастасий", предоставена на българите от папа Йоан-Павел Втори.

2. Люцерн се намира в Централна Швейцария и е невероятно красиво градче. Фестивалът за Великден се провежда до 5 април и е посветен на творчеството на велики композитори. Ето какво можете да видите - ренесансовия дворец "Ам Рун", площад "Хиршен" с къщата "Голденер Адлер", площад "Вайнмаркт", Покрития мост "Капелбрюке" – символ на града.

3.Остров Крит - Гърция. Топла и цветна дестинация, където на Великден жителите палят свещ в църквата и после я носят до вкъщи, като се стараят да не загасне. Гърците на остров Крит посрещат Великден с печено агне с маслини и грозде и червено вино. Ако изберете за Великден да посетите това място ще узнаете за много интересни местни традиции и обичаи.

4. Дубровник. Невероятна атмосфера зад крепостните стени на Дубровник - много история, култура, красота, неповторими природни и архитектурни композиции, музеи, галерии... Екскурзията до Черна гора среща с друга европейска страна, с изумителната красота на Которския залив, Богородица на скалата. Незабравими впечатления оставя и Корчула - островът, за който се носят най-много легенди, смятан за родно място на известния пътешественик и писател Марко Поло, островът на рицари, рибари и каменоделци...

5. Истанбул. Ако посетите хотел „Палас“, където Агата Кристи написва книгата си "Убийство в Ориент експрес", ще прекарате незабравим Великден. Сградата в стил рококо е дело на френско-турския архитект Александър Валори, живял и роден точно в годините на Иван Вазов, а именно1850-1921 г. Сградата е наистина впечатляваща и освен ориенталските елементи в нея има елементи и на ар деко и на ар нуво. В стаите му са отсядали често пътниците на „Ориент експрес“, който, както е известно, е пътувал от Париж до Истанбул. Самата Агата Кристи през 30-те години на миналия век често е придружавала съпруга си, археолога Макс Малоуън, по време на пътуванията му до страните от Близкия изток.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване