03/27/11 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Спестихме 263 мвт ток в "Часът на Земята"

С 263 мвт по-малко ток се е използвал в България по време на кампанията „Часът на Земята“, съобщиха вчера за “Класа“ от Електроенергийния системен оператор. Преди 20,30 ч. в събота потреблението на енергия в страната е било 4543 мвт, а в 21,30 ч. е отчетена консумация от 4280 мвт.
За сравнение през 2010 г. от 20,00 ч. до 22,00 ч. консумацията на ток у нас е спаднала с 496 мвт.
Редица ютилити компании у нас се включиха тази година в кампанията за спиране на осветлението за един час. От енергийната компания ЧЕЗ регистрираха 44 мвт спад в консумацията на ток. Спестеният ток е равен на използването на 735 хил. обикновени крушки от 60 вата, изчислиха от ЧЕЗ. Оттам добавиха, че през 2010 г. по време на кампанията дружеството е регистрирало с 38 мвт по-малко консумация. Изключително важно е посланието на кампанията да достигне до колкото може повече хора и всеки от нас не просто да загаси лампата, но и да осъзнае своята роля в предотвратяването на необратими климатични промени, каза вчера Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
От електроразпределителното дружество ЕВН и „Топлофикация-София“ също официално заявиха, че подкрепят „Часът на Земята“. Компаниите спряха осветлението в част от сградите си и там, където то няма да пречи на работата на дружествата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване