03/28/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Иван Костов: ГЕРБ върви по пътя на НДСВ, може да се коалира с БСП

Бойко Борисов върви по пътя на НДСВ в стремежа си да запази властта на всяка цена. Това коментира вчера лидерът на ДСБ Иван Костов след заседание на ръководството на партията, на което е анализирано управлението на ГЕРБ. Според Костов лидерът на ГЕРБ вече изпълнява договорка за сближаване на позициите на двете партии, като така подготвя тяхно бъдещо политическо партньорство. Попитан, дали прогнозата му включва и коалиционно управление на ГЕРБ и БСП, Костов отговори, че между тях ще има формално съперничество до следващите парламентарни избори, след които не било изключено да се стигне и до коалиционно управление.
Управлението на ГЕРБ се провали в противодействието на кризата заради отказа от реформи, смятат тъмносините. Заместник-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров посочи, че само през януари е натрупан почти 1/3 от бюджетния дефицит, предвиден за цялата 2011 г. По думите му, докато в Европейския съюз, в САЩ, Бразилия и Китай отчитат икономически растеж, у нас кризата се задълбочава, заетостта е спаднала с 12 на сто за година, а чуждите инвестиции – с 33%.
Не носим отговорност за политиката на това правителство, а оценката за нея ще бъде на предстоящите избори, категоричен беше Иван Костов. Той допълни, че в Синята коалиция не са обсъждали да внасят вот на недоверие, защото изборите щели да покажат кой се ползва с подкрепа.
Ние управляваме сами и побеждаваме на избори сами, така че те да му мислят, коментира прогнозата на Иван Костов депутатът от ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. По думите му ГЕРБ е доказала, че управлява самостоятелно и няма намерение да се коалира.
„Ако си спомняте, БСП бяха направили един предизборен клип, в който Иван Костов се показваше откъм гърба на Бойко Борисов, а сега Иван Костов прави същия клип, само че с главата на Сергей Станишев”, допълни Валентин Николов. Според него Синята коалиция плаши хората и гледа да мобилизира собствените си избиратели, които били на изчезване.
Същевременно освен за АЕЦ „Белене” за всичко друго ДСБ и СДС подкрепят БСП и обратното, изтъкна Николов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване