03/29/11 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Йордан Лечков: ЦСКА остава без лиценз, ако не ни плати 420 000 лева

Президентът на "Сливен" Йордан Лечков заяви, че ЦСКА все още дължи 420 хил. лева. „Червените“ трябва да се издължат до три дни, защото в противен случай няма да получат лиценз за следващия сезон. „ЦСКА ни дължат още 420 хиляди лева и ако не ни ги преведат в срок до 31 март, ще имат проблеми с лиценза. Няма да има никакви компромиси по тази тема“, закани се кметът на Сливен и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. В началото на годината сумата беше около 600 хил. лева, но собствениците на „червените“ изчистиха част от нея.
Наскоро президентът на ЦСКА Димитър Борисов каза, че клубът е изчистил 2 млн. евро от общо 3-те милиона. Сумите са дължими към бивши футболисти и треньори, други клубове и към институции.
"Нямам проблем да им давам футболисти. Аз искам играчите да се развиват, а пътят към това минава през ЦСКА и "Левски", но искам да бъдат и те коректни с нас“, каза още Лечков, който беше гост на откриването на сезона в "Каменица фен купа 2011". Същевременно цените на билетите за първия домакински мач на ЦСКА през пролетния полусезон станаха окончателно ясни. "Червените" приемат на стадион "Българска армия" именно „Сливен“ в петък от 18,00 часа, а феновете на отбора ще плащат по 10, 8 и 5 лева, съответно за секторите „А“, „В“ и „Г“.
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков не пожела да коментира действията на кмета на Каварна Цонко Цонев. "Не ме карайте, защото вероятно ще го изтълкувате като конфронтация." Той обаче уточни, че всички хора, които дават пари за спорт, трябва да се уважават, като в това число включи и Цонев.
Според Лечков медиите и привържениците в България трябва да бъдат по-добронамерени към футбола и да гледат с оптимизъм. "Лотар Матеус си върши добре работата. Срещу Швейцария футболистите играха добре, с желание и сърце. Виждате, че Матеус налага млади играчи. Никой не му се бърка в работата", завърши Лечков и уточни, че селекционерът се ползва с пълното доверие на футболния съюз.
Димитър Пенев пък събира отбор срещу звездите от САЩ. Треньор номер едно на XX век ще избере най-добрите участници в „Каменица фен купа 2011“. Най-големият турнир за аматьори в България се провежда за девета година. „Тази година имаме амбицията да привлечем още повече участници. Този турнир сбъдва мечти”, заяви на пресконференция изпълнителният директор на „Каменица“ АД Драган Радивоевич. Организаторите са подготвили и две изненади – най-добрите ще попаднат в отбора на Димитър Пенев и ще премерят сили с героите от САЩ. Капитан на "златните момчета" ще е Йордан Лечков. Освен това отборът победител сам ще реши кое европейско дерби да посети. За избора на звездния отбор на „Каменица“ Пенев ще има помощта на шестима селекционери – Георги Велинов, Живко Господинов, Златко Янков, Георги Славков, Ивайло Андонов и Петко Петков. Първите мачове са на 4 април в Плевен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване