03/29/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Румен Миланов оглави движение за сигурност

След като оглави новото звено за борба с корупцията БОРКОР, ген. Румен Миланов застава начело и на ново Национално движение "Гражданска сигурност". Това беше оповестено на пресконференция на организаторите на гражданската инициатива вчера.
Основни цели на движението са налагането на гражданската сигурност, като трети стълб е секторът за сигурност и подготовката на национални структури към Европейския доброволчески корпус. Организацията се ангажира в изграждането на национална мрежа за мотивация, обучение и придобиване на умения от гражданите за ефективни действия при кризи. Все още обаче тя няма завършен модел и структури по места. Те ще подпомагат доброволческите екипи по места.
Според експерти обаче генералът е нарушил Закона за администрацията с участието си в НПО-то. В чл.19, ал.6, т.4 от Закона за администрацията е записано, че ръководители на държавни институции, създадени със закон или постановление на Министерския съвет, нямат право да участват в ръководството на неправителствени организации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване