03/29/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Увеличават щата на разследващите ДДС измами и киберпрестъпления

Щатът на служителите в ГДБОП, занимаващи се с ДДС измами, киберпрестъпления и престъпления, вероятно ще бъде увеличен. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов вчера при представянето на годишния отчет на ГДБОП за 2010 г. Министърът поздрави службата за това, че работела като добре смазан механизъм и годината била особено успешна за възстановената през 2009 г. дирекция.
„Финансово-данъчните измами и киберпрестъпленията са най-големият бич за цяла Европа“, добави зам. градският прокурор на София Роман Василев, който също присъства на отчета на дирекцията. Той обясни, че киберпрестъпленията и скимиращите устройства и изработването на т.нар. бели пластики са специфични и затова за тази дейност е необходимо да функционира специално звено.
Цветанов отчете, че новообразуваните досъдебни производства за 2010 г. са 1036. 422 са повдигнатите обвинения за ръководство и участие в организирани престъпни групи. „Това, което е позитивно в дейността в разследванията, които се водят в ГДБОП, е 17 % по-малко върнати досъдебни производства“, посочи той. Министърът припомни, че в доклада на Държавния департамент на САЩ се отчитат резултатите, които са постигнати. „Задържани са 164 лица извън пределите на страната за притежание на наркотици и престъпна дейност“, посочи Цветанов.
Той посочи още, че проблемът с контрабандата на цигари е проблем на цяла Европа. „Поздравяваме колегите в хасковския БОП и от ГДБОП за хванатите в последните месеци между 8 и 10 ТИР-а контрабандни цигари“, каза още вътрешният министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване