03/30/11 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Португалия прави ревизия на дефицита за 2010 г.

Португалската статистическа служба обяви, че планира да направи „счетоводни промени“, които ще бъдат представени в доклад на Евростат до края на седмицата, съобщи “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от investor. bg. Ревизията би могла да покаже по-голям бюджетен дефицит на страната за 2010 година, уронвайки допълнително доверието в поставеното под натиск португалско правителство. Португалската статистика преглежда сметките си за миналата година, след като статистическата служба на Европейския съюз констатира, че капиталова инжекция в Banco Portugues de Negocios на стойност 2 млрд. евро не е била отчетена. С тази сума дефицитът за 2010 г. би нараснал от 7,3% на над 8% от БВП, е споделил източник, запознат с националните сметки. Според него Португалия също така може да трансформира активи на заплашените от фалит транспортни компании за 500 млн. евро в заеми.
През идния месец се очаква Евростат да публикува ревизираните данни за Португалия.
Ревизията може да застраши усилията на страната да убеди инвеститорите, че може да продължи да се финансира сама, без да иска помощ от ЕС и МВФ по подобие на Гърция и Ирландия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване