03/31/11 17:01
(http://www.klassa.bg/)

"Байерн" (Мюнхен) дава 60 млн. евро за Димитър Бербатов

Българският нападател Димитър Бербатов е в списъка с желаните футболисти на следващия треньор на "Байерн" (Мюнхен) Юп Хайнкес. Това съобщава авторитетният "Дейли мейл" във вчерашния си брой. Футболистът на "Манчестър Юнайтед" може да стане част от един съвсем нов състав на баварците. Ръководството на германския шампион, който вече има минимални шансове да защити титлата си, ще осигури 60 млн. евро за нови футболисти през лятото, информира "Билд". Президентът на клуба Ули Хьонес потвърди с думите, че "ще се вземат всички необходими играчи". Германското издание се позовава на информацията на "Дейли мейл", че първи в списъка е българинът Димитър Бербатов. Все пак германците коментират, че високата цена на Бербо може да откаже Хайнкес от привличането му. Нападателят е отбелязал 20 гола във Висшата лига този сезон, но е на 30 години и тези 15 млн. евро са доста, пише "Билд".
Същевременно мениджърът на нападателя Емил Данчев заяви, че футболистът няма да си тръгва от "Олд Трафорд" въпреки честите информации за евентуален трансфер. „Желанието на Бербатов е да завърши кариерата си в "Манчестър Юнайтед", твърди Данчев. Слухове за интерес към Бербатов го свързваха също с "Дженоа" и "Ювентус".
Другите имена, които се спрягат за преминаване в "Байерн", са Жером Боатенг от "Манчестър Сити", Фабио Коентрао, Грегори ван дер Вил и Мануел Нойер. Хайнкес ще застане начело на баварците след края на сезона, като ще замени на поста Луис ван Гаал. „Ще се изразходва това, което е необходимо. Което е необходимо – на разположение е”, каза президентът на „Байерн“ Ули Хьонес пред „Билд“. В момента шампионите са на четвърто място и имат 48 точки. Те изостават на 14 зад водача "Борусия" (Дортмунд) седем кръга преди края на сезона.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване