03/31/11 19:24
(http://www.klassa.bg/)

Спорът за собствеността на "24 часа" и "Труд" може да стигне до съда

Скандалът около собствеността на вестниците „24 часа“ и „Труд“ продължава да се разраства. Тезата на Любомир Павлов, управител на “Медийна група България холдинг”, е, че скандал няма, а просто върви дискусия, като предприетите действия се основават на подписаните договори. Христо Грозев призна, че сделката по придобиването на активите на ВАЦ, която е направена със съпътстващи ангажименти, е финансирана изцяло със средства, взети назаем. От своя страна съдружниците в “Медийна група България холдинг” Огнян Донев и Любомир Павлов уточняват, че те са финансирали изцяло сделката, като банка е отпуснала заем срещу обезпечение на фирми, собственост и на двамата. Към днешна дата Любомир Павлов продължава да твърди, че Христо Грозев все още дължи 17 500 евро за учредяването на австрийската фирма.
Павлов обяви, че Христо Грозев се е опитал да наложи нови неприемливи условия и да включи в договора акционери, на които той дължи пари. От своя страна пък Христо Грозев отрича категорично изнесеното, като го квалифицира като лъжи и неверни обвинения.
Според него австрийското дружество е трябвало да поеме значителен редакционен контрол. Павлов контрира, че е имало съмнения за опити за корупция и лобиране за определени фирми от страна на Грозев.
Обект на спорове между двамата са и начините, по които са оценявани кандидатурите за главни редактори на „Труд“ и „24 часа“.
Става ясно, че е имало среща между Любомир Павлов и банката, финансирала сделката, за предоговаряне на условията по заема. Срещата е осъществена в отсъствието на Христо Грозев.
Любомир Павлов подписва договор за прекратяване на инвестиционния заем без знанието и участието на Грозев. Договорът е предсрочно погасен. Павлов сключва нов заем. Резултатът - всичко вече е ипотекирано за 25 млн. евро, като това означава, че вече банката е собственик на вестниците.
Най-вероятно битката за собствеността на „24 часа“ и „Труд“ ще завърши в съда. Остават все пак много въпроси без отговори около действията и фирмите по обезпечаването на заема и спазването на законността.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване