04/03/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: През юли избираме мъж или жена да e кандидатът ни за президент

Най-рано през юли ще стане ясна кандидатурата на ГЕРБ за президент. Мога да ви кажа само, че избираме между мъж и жена. Това съобщи вчера председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред TV7. Мнозина смятат, че дамата, която би могла да стане кандидат за президент, е столичният кмет Йорданка Фандъкова. Както е известно, Кристалина Георгиева не може да бъде номинирана, защото не отговаря на конституционното изискване през последните 5 години да е живяла в България.
Всяко едно управление допуска грешки. Нашата е, че не започнахме по-бързо реформирането на съдебната система, отчете Цветан Цветанов. Вътрешният министър призна, че не се знае реалната картина на зависимостта между организираната престъпност и държавата. Според Цветанов наслагването на тези проблеми от 20 години не може да бъде премахнато за 2 години, още повече че „не е имало политическа воля да се прави това, което прави сегашното правителство“.
Вицепремиерът и вътрешен министър коментира още, че правителството има постижения в борбата с тежката организирана престъпност, които се отчитат и в междинния доклад на ЕС за България.
„Добре е да бъдеш одобряван, но за мен е важно, когато влезеш в политиката, да не се променяш“, каза Цветанов в отговор на въпрос за спада на рейтинга му. Вицепремиерът бе категоричен, че властта не упражнява натиск върху медиите, но иначе не всичко, което се пишело в тях, е вярно.
В събота пред TV 7 лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се самопредложи на управляващата партия за неин кандидат. „Ако в ГЕРБ са разумни, биха могли да стигнат до решение да ме подкрепят за президент“, каза Сидеров. Той потвърди, че има готовност и ще се кандидатира за държавен глава наесен, и от думите му се разбра, че все пак е по-вероятно с кандидата на ГЕРБ да са конкуренти. Това обаче не значи, че “Атака” ще напада човека на управляващите в изборната кампания, разясни Сидеров.


ДПС може да участва самостоятелно

Може да търсим вариант за обща либерална кандидатура, може и да имаме самостоятелен кандидат. Но ДПС ще участва сериозно в предстоящите избори и ще бъде непреодолим фактор, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на движението Камен Костадинов. Същевременно пред радио К2 организационният секретар на ДПС Рушен Риза потвърди, че партията може да има и собствен кандидат.
Една от опциите, която обсъждаме, е да издигнем Ахмед Доган. Има и такива желания и мнения в партията, каза Рушен Риза.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване