04/06/11 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Фондовите пазари от Източна Европа начело с България са най-печеливши

Малките балкански фондови пазари начело с България продължават да бъдат хитът на Европа през март 2011 г., посочват анализаторите на „Карол капитал мениджмънт“. Според експертите тенденцията ще се запази и през месец април. От началото на годината и след сериозните ръстове през януари и февруари през март българският пазар отстъпи с 1%, макар и затваряйки на 5% над най-ниската си точка за месеца. Продължава оживлението по отделни позиции, в края на тримесечието се наблюдаваше и изкупуване при някои акции с голямо тегло в портфейлите на институционални инвеститори.
Българската икономика също постепенно се съвзема от кризата, отчитат от „Карол“ и посочват износа, който бележи рекорден ръст от 72% в началото на годината. Преките чуждестранни инвестиции се увеличават с над 80% на годишна база, а текущата сметка отново е с излишък. Най-слабо се представя пазарът на труда – заемаме първо място в ЕС по скок на безработицата до ниво от 11,6%. Заплаха за икономическото възстановяване е и покачващата се през последните месеци инфлация. Наблюдава се силно активизиране на IPO сегмента в Централна и Източна Европа в началото на 2011 г., което прави инвестициите в сектора доста атрактивни, смятат от управляващото дружество.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване