04/07/11 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Николай Младенов: Има боклук в средата, в която съществуваме

"Ситуацията, в която се намираме, в която всеки си позволява да говори, да тълкува, това е боклукът в средата, в която съществуваме." Така министърът на външните работи Николай Младенов доуточни вчера пред журналисти в кулоарите на парламента изреченото ден по-рано пред bTV. Дипломат номер едно отрече да е наричал изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов боклук в часовете, в които все още се смяташе, че енергетикът е уволнен, и изрази съжаление, ако думите му са били изтълкувани пряко към шефа на електрическата компания.
„Класа“ припомня, че в своето интервю за bTV Младенов също така избърза да нарече шефа на НЕК "бивш“ и го обвини, че е извършил "престъпление срещу националната сигурност“.
Вчера стана ясно още, че една от основните задачи, които си е поставил външният ни министър след посещението му в Ирак, е да бъдат намерени възможности България да увеличи износа на електричество към този регион.
"Имаме нужда от нови мощности, за да стане това", посочи Младенов и призова да се подхожда по-спокойно към проекта „Белене“.
Думите на Младенов по адрес на шефа на НЕК явно са били разбрани погрешно и от самия Красимир Първанов. На свой ред той заяви: “Чух и тази реплика от дипломат номер едно на България. Явно в момента на нашите политици такова е нивото."
От БСП определиха думите на министъра на външните работи по адрес на Красимир Първанов като "абсолютно недопустимо поведение". Според Георги Кадиев "всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов“ - предай всички, обиждай всички, хвърляй вината върху всички други, важното е ти да си добре". Депутатът Румен Овчаров пък заяви, че Николай Младенов е "пример какво се случва с бързото изкачване по стълбицата на властта и колко бързо настъпва главозамайването".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване