04/11/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Ще подпишат великденски пакт за качество на стоките

Великденски пакт за гарантиране на качеството на предлаганите на българския пазар хранителни продукти ще бъде подписан днес в София.. Инициативата е кулминацията на националната кампания ВЕЛИКДЕН БЕЗОПАСЕН 2011, която се осъществява под патронажа на Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Чрез подписа си във великденския пакт участниците в кампанията се съгласяват да не допускат на пазара некачествени и опасни хранителни продукти, както и да сигнализират при установяване на злоупотреби с изброените стоки.
Кампанията се провежда традиционно в навечерието на великденските празници. Основната идея е българските граждани да бъдат защитени в максимална степен от опасните храни.
В подписването на пакта ще се включат министрите Мирослав Найденов и Трайчо Трайков, представители на националните браншови организации, най-големите компании – производители и търговци на хранителни стоки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване