04/12/11 17:35
(http://www.klassa.bg/)

МediaPro Entertainment стъпи у нас

МediaPro Entertainment, водещата продуцентска компания в Централна и Източна Европа, която е основният производител на филми, сериали и програми за водещите тв станции на CME, обяви, че стъпва на българския пазар. Компанията с доминантни позиции на румънския и чешкия пазар идва у нас, като присъединява опитния продукционен екип на Бранко Салич, утвърдил се през годините като част от продукцията на bTV. След стъпването си на пазара MediaPRo Entertainment на практика поема голяма част от продукционното обслужване на bTV.
„Стремежът на компанията е да се запълни нишата между производствените къщи и между пазарите, които потребяват продукция, в това число и външните“, уточни за „Класа“ Мирослав Янев, изпълнителен директор на МediaPro Entertainment в България
„МediaPro Entertainment, освен да влезе агресивно на родния пазар и да си партнира с групата на СМЕ, ще изнася продукти и таланти за външните пазари. Големият потенциал за нас е и в копродукциите за кино и телевизия с акцент към европейския пазар, където български играчи, производители на аудио-визуален продукт, практически няма. Партньорство и в инвестициите за създаването на един продукт за повече от един пазар е сред практиките, към които ще се придържаме“, коментира Янев.
По думите му продуцентската компания, която осигурява продуктовите услуги за „Шоуто на Слави, „bTV Новините“, Lord of the Chefs, „Нека говорят...“, ще търси интеграция в смесване на съдържание в различни формати – радио, интернет, телевизия.
Засега главната цел е да бъде наложен определен бизнес и структуриран модел, по който да се намират и произвеждат определен брой проекти годишно, като те бъдат лансирани и дистрибутирани с помощта на MediaPro Distribution.
Сред стратегическите усилия е интеграцията между различните видове медии, както и „секънд скрийн“ проектите – тези, които събират в едно новата форма на телевизия, мобилно устройство и интернет. Така аудио-визуалният продукт ще бъде позициониран във всички платформи и ще бъде интегриран с рекламата. Всички проекти, които МediaPro Entertainment изработва, ще предлагат т.нар. брандирано съдържание, или вплитане на рекламното съдържание в драматургията на телевизионния или кинопродукт.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване