04/12/11 10:32
(http://glasove.com/)

Полският премиер Доналд Туск: Предпочитам скучния либерализъм пред тоталитаризма или ентусиазирания социализъм. Убеден съм, че така мислят и повечето нормални хора

"Еврото не е потъващ кораб. Преди дни се срещнах с правителствения ръководител на Малта, който сподели, че страната му е щяла да претърпи финансова катастрофа, ако не беше в еврозоната. Словакия и Естония са на същото мнение. И аз потвърждавам: Полша ще се присъедини към еврозоната и не само защото всички договори са подписани. Убеден съм, че това е в стратегически интерес на Полша, както и на самата Европа. Но само идиоти могат да вярват, че еврото е гаранция, че никога вече няма да има финансови кризи. Няма валута, която да може да гарантира това." Това казва в интервю за "Шпигел Онлайн" полският премиер Доналд Туск. И още: "Европейският съюз не е създаден само за добри времена. Ние сме убедени, че е създаден, за да просъществува и в тежки периоди. Именно принципът на солидарност е принципът, който го прави толкова интересен".
Публикувана на 04/12/11 10:32 http://glasove.com/article-13188.php
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване