04/13/11 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Еврото за втори пореден ден над 1.45 долара

За втори пореден ден еврото премина за кратко границата от 1.45 спрямо щатския долар, като до началото на щатската борсова сесия остана в подножието на най-високата си стойност от януари 2010 година насам. При липсата на първостепенни новини от еврозоната влияние върху основната валутна двойка оказа засиленото търсене на високодоходни активи, проявило се в ръст на основните европейски борсови индекси, както и по-слабите от очакванията данни за продажбите на дребно в САЩ. Въпреки че отбеляза ръст за девети пореден месец през март, индикаторът не успя да оправдае предварителните очаквания, като същевременно увеличението му за третия месец на годината беше почти три пъти по-слабо, отколкото през февруари.
В същото време по-добри от прогнозните макроикономически новини във Великобритания подкрепиха паунда, като през по-голямата част от деня той се търгуваше на положителна територия по отношение на основните си конкуренти. Нивото на безработица на Острова падна с 0.2% през февруари, а новите стойности от 7.8% се възприеха от пазарните участници като положителна тенденция на пазара на труда въпреки очакваните съкращения в бюджетния сектор.
Все още обаче е рано да очакваме промяна в нивото на основната лихва във Великобритания, особено след като във вторник станахме свидетели на силен спад в индекса на потребителските цени на Острова. Ако и през следващите месеци инфлацията продължи да утихва, то за Английската централна банка няма да е толкова наложително да започне да увеличава основния лихвен процент, а паундът най-вероятно няма да бъде толкова атрактивен.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване