04/13/11 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Страните от БРИКС вече не са развиващи се пазари

Министрите на търговията на петте страни от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) се срещнаха в китайския град Саня на остров Хайнан, за да уточнят последните детайли от срещата на лидерите днес, съобщи Ройтерс. Форумът на лидерите ще формулира бъдещите планове на групата, чрез които ще покаже, че страните от групата вече не са развиващи се пазари.
В Саня днес китайският президент Ху Цзинтао ще открие срещата, на която ще присъстват още президентите на Бразилия Дилма Русеф, на Русия Дмитрий Медведев, на Южна Африка Джейкъб Зума и индийският премиер Манмохан Сингх. Главната цел на срещата е страните да покажат, че могат да имат обща позиция по глобални теми. Темата е „Поглед към бъдещето, общото развитие".
Главният икономист на Goldman Sachs Джим О’Нийл коментира, че това ще бъде много трудно, защото икономиките и политиките на тези страни са много различни, съобщи “Блумбърг”. Според него тези страни нямат общи интереси. Същевременно бе съобщено, че гостуващите лидери на четирите страни са се обединили в искането си Китай да купува от тях повече технологични стоки вместо суровини.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване