04/18/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

6 млн. лв. ще плати държавата по делата за царските имоти

„Разходите по делата за т. нар. царски имоти ще са около 6 млн. лв. и те вече са осигурени от националния бюджет“, съобщи Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, пред БНТ. Той коментира, че държавата категорично ще си търси правата. Точният размер на разходите все още не е ясен, защото трябва да се направят данъчни оценки на имотите.
„Строителството на магистрала „Хемус“ може да започне в началото на 2014 г.“, каза още министърът. Той обясни, че тази година предстои да започне изграждането на 8,5 км от аутобана, за които има предвидено финансиране на държавния бюджет. Представители на регионалното ведомство, пътната агенция и строителни експерти ще проверят изграждането на „Тракия“ днес. При Стара Загора ще бъдат взети проби от инертните материали и ще бъдат изпратени за анализ от независима лаборатория. От началото на изграждането на магистралата са направени 145 изследвания на качеството на строителството.
Обмисля се създаването на Национална агенция по регионално развитие като част от децентрализиращия процес, който регионалното ведомството иска да наложи. Това ще даде повече възможности за развитие на общините и възможност сами да създават приоритетите си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване