04/18/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Договорите за ВЕИ надхвърлят 7 пъти ангажиментите ни

България има седем пъти повече предварително подписани договори за възобновяеми енергийни източници, отколкото е ангажиментът ни за този вид енергия към ЕС до 2020 година. Това каза заместник-председателят на икономическата комисия в НС Делян Добрев, цитиран от агенция „Фокус“. Според изискванията на Брюксел след 10 г. 16% от крайното брутно потребление у нас трябва да бъде от зелена енергия.
Добрев обясни, че приетият в икономическата комисия Закон за възобновяемите енергийни източници регламентира по нов начин инвестициите, тъй като до момента е съществувал хаос. „Ситуацията е изключително тревожна, защото това е една много скъпа електроенергия“, каза Добрев. По думите му скъпата електроенергия се заплаща от всички потребители, а заявките за присъединяване пък са значително по-големи от капацитета на мрежата. Новият закон поставя съвсем различни правила за инвестициите в бранша отсега нататък и процесът ще бъде контролиран, допълни депутатът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване