04/18/11 14:54
(http://e-vestnik.bg/)

Наци шпицкоманда на ВМРО бие

Петима привърженици на църквата “Свидетели на Йехова” са пострадали и откарани в болница при показания на видеото сблъсък пред молитвения им дом в Бургас с активисти на ВМРО. Както се вижда от видеото активистите, някои от които с маски и качулки, бият хората от сектата и счупват вратата на църквата им. В резултат 10 души от щпицкомандата на ВМРО са арестувани, заедно с областния им лидер Георги Дракалиев.
Побоят е започнал като протестен митинг пред молитвения дом на йеховистите в Бургас. Изпотрошен е и инвентар в дома. Уж протестният митинг на практика представлява неонацистки погром, както се вижда и от кадрите.
В предварителното съобщение-покана към медиите за протеста, призивът е отправен от ВМРО, фенклуба на ФК “Черноморец” - “Сините акули”, фенклуба на ФК “Нефтохимик”, сдружение “Родолюбец” и др.
Щпицкомандата е била съставена предимно от ултраси на ВМРО и на футболния клуб “Нефтохимик”. Целта им е била да набият цленове на сектата и да попречат на традиционното провеждане на неделна служба на „Свидетели на Йехова” в техния молитвен храм в бургаския комплекс „Славейков”.

Бруталният акт на религиозна омраза в Бургас може да бъде съизмерен с нацистките нападения над евреи по време на “Кристалната нощ” в Германия, заяви Българският хелзинкски комитет.
“Това, което се случи в Бургас, е нормално. Познавам и по-агресивни хора. Това е акция срещу държавата, защото тя нищо не прави.” Това е заявил пред в. “Дневник” зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов в коментар на нападението на активисти на ВМРО над привърженици на “Свидетели на Йехова” в Бургас.

Публикувана на 04/18/11 14:54 http://e-vestnik.bg/11563/vmro-natsi-shpitskomanda-bie/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване