04/18/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Около 1000 души загиват в катастрофи у нас

1000-1100 са жертвите на пътнотранспортни произшествия у нас годишно, като за пръв път през 2010 г. имаме по-малко от 1000 загинали - 775 жертви. Годишно ЕС дава около 35 000 жертви на пътя, а около 1,5 млн. души остават с травми. Това стана ясно на вчерашния форум за безопасността на движението, който се проведе в София.
Заради многото загинали и пострадали ЕК залага като цел да намалим наполовина жертвите по пътищата до 2020 година. За целта във всички страни - членки на ЕС, се провеждат информационни кампании за безопасността на движение, а обучението на подрастващите в следващите години също ще даде възможност да бъде намален броят на жертвите в Европа.
В МВР пък сериозно обмислят в близките години да намалят субективния фактор за контрол на пътя. За целта по пътищата на страната ще се монтират все повече камери за видеонаблюдение, като това е и сред основните приоритети на КАТ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване