04/19/11 21:25
(http://e-vestnik.bg/)

Депутат с лунна стъпка си имат в Румъния

Асошиейтед прес

Депутатът Едмонд Талмачан демонстрира лунна стъпка. Снимка: от тв екрана

Изпълняващ лунната походка политик може и да не е най-основателната причина да обърнеш внимание на румънската политика, но изглежда, че лудорията върши работа.

Едмонд Талмачан, 40-годишен политик от Букурещ, се появи на първите страници на националните вестници благодарение на своето изпълнение на лунната походка на Майкъл Джексън по време на телевизионно шоу и благодарение на имитациите на покойния диктатор Николае Чаушеску. Неговото превъплъщение като известен спортен коментатор по време на сериозен политически дебат също така слиса останалите участващи в дискусията депутати.

“Танцът е друг вид политическо послание към младото поколение, че е хубаво да се забавляваш …, че можеш също така да отидеш на дискотека и да танцуваш”, каза Талмачан пред Асошиейтед прес в понеделник.

Партийните босове обаче казаха стига толкова и му наредиха да успокои топката. Премиерът Емил Бок заяви, че номерът е по-подходящ за “развлекателния бизнес”, отколкото за политиката, а Василе Блага, също от Демократично-либералната партия, каза, че авангардният политик трябва да се насочи към телевизионната програма “Dancing with the Stars”.

Въпреки официалното неодобрение, Талмачан предизвика голямо внимание към себе си и за него се заговори в кафенета и фризьорски салони. Трафикът към неговия политически блог се повиши, изкачвайки го от 49-о място на най-четените страници до 7-мо само за две седмици.

“Мисля, че той е показал начина, по който се чувства, което е хубаво”, каза Валентина Тудор, 25-годишна продавачка на сандвичи в столицата Букурещ. “Да не би да е откраднал нещо или да е направил нещо лошо. Той е талантлив. Не мога да си представя (президентът) Бъсеску да направи лунната походка”, допълни тя.

В Румъния - родината на Дракула и други окултни практики, е известно, че понякога и политиката излиза извън традиционните рамки. Президентът Траян Бъсеску и неговите съветници са популярни с това, че носят лилаво в някои дни, за да отблъскват злото.

Политикът Мирча Джоана заяви, че е загубил президентската надпревара през 2009 г., защото Бъсеску наел парапсихолог, който насочил “негативна енергийна атака” срещу него по време на ключов дебат.

Бъсеску също е виждан да танцува със съпругата си или да се закача с цигани, но неговите прояви далеч не са най-интересното в интернет. Талмачан обеща вчера да не предизвиква повече общественото внимание до партийните избори следващия месец, но допълни, че не съжалява. “Аз танцувах, аз пях. Това са качествата на румънския народ”, заяви той пред Асошиейтед прес.

По БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване