04/20/11 17:43
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов: Политиците на прехода трябва да се оттеглим

Смятам, че ние, поколението политици на прехода - онези, които бяхме или сме лидери от времето на прехода, трябва да подготвим своето оттегляне от върха - не рязко, не революционно. Това заяви президентът Георги Първанов на среща с обществеността в Хасково, проведена в сряда вечерта. Според държавния глава трябва да се инвестира в нови силни и кадърни политически кадри. „Аз мисля, че е дълг на всички - на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган, да не изброявам всички лидери, да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията“, каза президентът. Той беше категоричен, че ще спечели лидерът, който успее да го направи най-добре и най-бързо. Според него много кадърни хора са били изгонени от управлението и са отишли в чужбина. „Недостатъкът на това изказване е, че много трудно се формулира кои са политиците на прехода. Не съм сигурен, че точно понятието „политик на прехода“ е важното. По-скоро трябва да делим политиците на почтени и мошеници“, заяви пред „Класа“ секретарят по медийната политика на ИБ на НС на БСП Антон Кутев. Според него трябва да си отидат виновните за проблемите през тези 20 години. „Когато по конституция имаш само два мандата и не можеш повече да участваш, е нагло да даваш акъл на хората, които са встрани от тебе. Всичко е, защото той не може да се кандидатира и е закопчал покрай себе си и още хора“, заяви пред „Класа“ зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев. „Кой ще замести политиците? Да не би учениците на прехода?!“, каза за „Класа“ зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов. Той беше категоричен, че в политическата класа няма хора, които да работят по-добре от сегашните лица на партиите.


Комисията по корупция ще проверява ловните трофеи на президента

Парламентарната комисия по корупция ще проверява ловните трофеи на президента Георги Първанов по сигнал на Стефан Аврамов, който иска да знае кой финансира скъпото хоби на президента. Това съобщи вчера шефът на комисията Валентин Николов. В писмо до парламентарната комисия Аврамов настоява да се проучи кой дава парите за скъпото ловно хоби на президента, каква е пазарната стойност на трофеите и има ли издадени фактури за тях. „Президентът е сред лицата, които влизат в обхвата на правомощията на нашата комисия“, уточни Николов. Той обясни, че комисията ще изготви доклад и ще го изпрати до компетентните органи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване