04/20/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

"Ню Йорк таймс" оглави листата на най-популярните сайтове на вестници в света

Уебсайтът на вестник The New York Times оглави със значителна преднина и дистанция листата на най-популярните англоезични новинарски сайтове в света за март. Пазарът се възползва от забележителния месец за световните новини и това допринесе за внушителния ръст на трафика от 41% за февруари, достигащ до рекордните 61.964 милиона уникални посетители.
Междувременно анализаторите очакват тази цифра да бъде ревизирана в негативна посока надолу заради решението изданието да въведе дълго отлагания във времето платен достъп, въпреки че мениджмънтът на вестника е изключително внимателен и гъвкав в постепенното налагане на новия достъп до съдържание.
Предвижда се да има три вариантни тарифи на платен месечен абонамент: $15 за уебсайта на NYT и приложението, разработено за смартфони, $ 20 за сайта и приложението за таблети и $ 35 за всички видове устройства.
Mail Online (известен също като dailymail.co.uk) надмина по брой на посетителите американския сайт за новини Huffington Post и благодарение на интереса на аудиторията си се превърна във втория сред топновинарските сайтове в света през март в категорията „сайтове на вестници” в класацията на интернет маркетинговата компания за изследване на пазара ComScore.
Mail Online, който нараства с лавинообразна скорост през последните три години, отчасти дължи успеха си на мястото, което винаги отделя за теми от шоубизнеса на първата си страница, иь разбира се, заради фокуса си върху новините от САЩ. Медията нае и специално журналисти от Ню Йорк и Лос Анджелис, за да подсили производството на информационния си поток.
ComScore посочва, че Mail Online е постигнал ръст от 27% ръст на уникалните си посетители само за един месец - между февруари и март, като те достигат внушителните 39 635 000 и така той остава най-популярният уебсайт на вестник във Великобритания. Все пак е нужно да се отбележи, че сайтът преживя лек спад на онлайн трафика си през февруари според актуалната информация на Одит бюрото по тиражите Electronic.
Третият в класацията - сайтът за новини, политика, бизнес и забавление - Huffington Post, е основан от Ариана Хъфингтън през 2005 г. и бе закупен от AOL за $ 315 млн. (£ 193 млн.) през февруари. Huffington Post успява да отчете 20% растеж и да завоюва 38 429 000 потребители.
Мрежата от сайтовете на вестниците, издавани от мултимедийната корпорация The Tribune Company със седалище Чикаго, Илинойс – в които влизат Chicago Tribune, Los Angeles Times, Hartford Courant, Orlando Sentinel, South Florida Sun-Sentinel, Baltimore Sun и The Morning Call, се нареждат на четвърта позиция за март, с общ брой 34,624 милиона уникални посетители според статистиката на ComScore.
Guardian.co.uk, която е част от групата, която публикува MediaGuardian.co.uk, е петият най-четен английскоезичен новинарски сайт в света с 30,891 милиона потребители. The Guardian обяви намеренията си да разшири дигиталните си операции в САЩ, като производството на новото съдържание ще се ръководи от Жанин Гибсън. Американската аудитория през февруари наброява около 8 милиона потребители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване