04/25/11 17:11
(http://www.klassa.bg/)

100 000 души от Източна Европа заливат Великобритания от 1 май

Близо 100 000 души от Източна Европа вероятно ще се упътят към Великобритания след 1 май, тъй като ще могат да получават по 250 лири помощи седмично, съобщи вестник „Дейли експрес“. Сър Андрю Грийн, председател на мониторинговата организация MigrationWatch UK, заяви, че този процес трябва много внимателно да бъде следен. Грийн е особено загрижен какво ще стане, когато „традиционният контрол“ върху имигрантите от България и Румъния се вдигне след две години, като съществуват и притеснения, че хората от ромски произход ще се втурнат, за да се възползват от помощите.
Имигранти от осем страни – включително Полша и Унгария, които се присъединиха към ЕС през 2004 г., ще получат след 1 май автоматично право на работа, настаняване и ще могат да ползват данъчни облекчения. Експертите предвиждат, че това ще бъде допълнителен стимул да останат по-дълго в страната източноевропейците, които вече живеят и работят във Великобритания, а те са около 1 милион.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване