04/25/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Лий Уестууд си върна световното лидерство с титла в Индонезия

Американецът Бранд Снедекър спечели турнира The Heritage в Хилтън Хед Айлънд с награден фонд 5,7 милиона долара, след като надделя в плейофи над лидера след третия кръг Люк Доналд (Великобритания). Ако бе спечелил титлата, англичанинът щеше да оглави световната ранглиста за първи път в кариерата си. След този развой на събитията в Южна Каролина обаче новият-стар номер 1 в света от тази седмица е Лий Уестууд. Той измести от върха в класацията германеца Мартин Каймер.
Въпреки че Уестууд спечели "Мастърс"-а в Индонезия, той трябваше да изчака края на надпреварата в Хилтън Хед Айлънд, за да види дали Доналд няма да завърши първи там и съответно да вземе нужните му точки за ранглистата, които да го направят новия номер 1 в света. Както е известно, победата в турнир от US PGA Tour дава повече точки от такава в Азиатския тур.
Снедекър и Доналд решиха трофея след плейофи, след като и двамата завършиха четирите кръга с резултати от по 12 удара под пара (272). Три допълнителни дупки бяха нужни на двамата голфъри, за да излъчат крайния победител. Все пак на 18-а дупка с пар 4 американецът напарви пар, а английският му конкурент записа боги, което го лиши от титлата и от първото място в световната ранглиста. Това е втора титла от US PGA Tour за Снедекър. Предишната е от турнира Wyndham Championship през 2007 година.
"Краят на турнира беше достоен за книга - заяви 30-годишният шампион. - Фактът, че успях да стигна до тези плейофи, след което и да ги спечеля срещу Люк, е наистина радостен. Нямах никакви очаквания за този последен кръг, но играта ми потръгна и имах много възможности за бърдита. Възползвах се от шансовете си, играх плейофи и спечелих", завърши щастливият Снедекър.
Лий Уестууд отпразнува повече от подобаващо 38-ия си рожден ден. Англичанинът спечели "Мастърс" турнира в Индонезия с резултат от 19 удара под пара (269), като остави зад себе си Тонгчай Джайди, който приключи с 16 удара под пара (272). Уестууд бе номер 1 в света в продължение на 17 седмици, но през февруари бе изместен от върха от Каймер. "Важното за мен бе да дойда тук, да играя добре и ако мога да спечеля - заяви англичанинът, който бе поздравен от публиката на последния грийн с песен за рождения му ден. - Направих каквото можах, сега ще видим какво ще се случи на върха в ранглистата", допълни Уестууд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване