04/25/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Мартин Чой тръгна с победа в европейския шампионат на писта

Българин спечели първия кръг от европейския шампионат по мотоциклетизъм в клас SST1000. Звездата на PB Racing Team Мартин Чой с БМВ триумфира на пистата „Хунгароринг”, въпреки че караше с резервната машина и с няколко контузии заради инцидент по време на квалификацията в събота.
27-годишният Чой тръгна втори от старта, но още преди първия завой изпревари големия си конкурент Михаел Фила (Чехия, БМВ) и не изпусна лидерската позиция. Мартин контролираше състезанието до края и финишира с 1 секунда преди класиралия се на 2-ро място Фила. Трети, на 5 сек от победителя, завърши чехът Михал Дробни (БМВ). Чой спука гума при скорост 285 км/ч в началото на квалификацията в събота, малко след като записа второто най-добро време. Инцидентът повреди мотоциклета му и се наложи по време на старта, освен да преодолее болката от получените при падането контузии, да кара с резервната машина на тима. Още в сутрешната тренировка обаче асът на PB Racing Team беше най-бърз и показа, че е готов да спечели състезанието.
Вторият кръг от европейския шампионат ще се проведе на 14-15 май в Риека (Хърватия). Идния уикенд Мартин и съотборникът му Михаил Иванов ще карат в I кръг от националния шампионат на пистата в Долна Митрополия край Плевен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване