04/25/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

"Нешвил" за пръв път ще играе полуфинали на Запад

Отборът на „Нешвил“ се класира за полуфиналите в Западната конференция в НХЛ за първи път след победа с 4:2 срещу „Анахайм“, с което тимът спечели серията с 4:2 победи. Ник Сполинг вкара два гола за „Нешвил“, а по веднъж се разписаха Стив Съливан и Дейвид Легуонд. За „Анахайм“ точни бяха Джейсън Блейк и Теему Селане. „Нешвил“ досега бе достигал до плейофите пет пъти, но винаги отпадаше в първия кръг.
Шампионът „Чикаго“ се спаси от отпадане в първия кръг на плейофите, след като победи „Ванкувър“ с 4:3 след продължение. Бен Смит вкара третия си гол в плейофите в 15:30 минута на продължението и донесе победата на „Чикаго“, с което тимът изравни серията на 3:3, след като изоставаше с 0:3. В редовното време „Чикаго“ се спаси от загуба след изравнително попадение на Майкъл Фролик в началото на третата част. За „Ванкувър“ точни бяха Даниел Седин, Александър Бъроуз и Кевин Биекса. Решителният седми мач е във Ванкувър днес, а победителят ще срещне на полуфиналите „Нешвил“.
„Филаделфия“ също доведе серията срещу „Бъфало“ до седми мач след успех с 5:4 след продължение, с което изравни резултата в плейофа на 3:3. Виле Лейно донесе успеха на „Филаделфия“ с попадение в 4:43 минута на продължението. Дани Брир вкара два гола, а Брайън Буше спаси 24 удара за успеха на „Филаделфия“. Буше влезе в игра във втория период, след като титулярният вратар Майкъл Лейтън пусна 3 гола при първите 7 удара в първия период. Седмият мач, който ще определи победителя, ще се играе днес във Филаделфия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване