04/25/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Новата държавна компания за реклама може да струва до 20 млн. лв. годишно

Новата държавна компания за реклама на туризма ще струва милиони годишно, съобщиха запознати за „Класа“. Още преди реалното й създаване представители на бранша изчислиха, че тя може да струва около 20 млн. лева. Тази сметка според експерти е на база заплатите на 10 до 15 редови служители, на представители на структурата във всеки от туристическите райони и годишните разходи за консумативи. След като беше закрита Държавната агенция по туризъм, сега се създава нова структура, която ще бъде с нова администрация, но ще има други задачи.
Според други представители на бранша такава структура, която да определя маркетинговата политика на страната и регионите, е много важна. Тя няма да струва скъпо, тъй като с рекламната стратегия ще се занимава специализираната дирекция в икономическото министерство, която прави това и в момента. Формиране на маркетингова стратегия по региони досега не е правено в страната, реална политика и реклама в чужбина също, смята Витан Иванов, председател на Съвета по туризъм-София. Тази организация ще работи по принципа на подобни структури в Унгария и Гърция.
Въпросите, свързани с новата държавна компания, още не са обсъждани, тъй като новият закон за туризма, с който се предвижда създаването й, още не е приет, отговориха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на въпрос на в. „Класа“. Не е ясно и кога ще се сформира новата структура, къде ще се помещава, колко души ще работят в нея, няма разчет за годишните разходи. Законът ще влезе в сила 6 месеца след приемането му от парламента, за да се подготвят всички наредби към него. Това означава, че Българската туристическа организация ще заработи най-рано през 2012 г. Тя няма да формира печалба, а ще се финансира с пари за реклама от държавния бюджет, включително и по европрограми, половината приходи от глоби и санкции по закона, 10% от туристическия данък, събран в общините.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване