04/25/11 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Пожарникарите имат проблем с автопарка

Проблемът с обновяването на автопарка в пожарните е сериозен. Това заяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, който присъства на церемония по предоставяне на противопожарен автомобил на районната служба във Велинград.
По повод новата придобивка министърът отбеляза, че тя ще допринесе за по-бързата реакция на местните огнеборци. „Знаем колко е важна работата им и добрата техника, с която трябва да работят. Надявам се по-малко да я използват, но когато се наложи да действат с нея, тя да има решаваща роля за спасяването на пострадалите и намаляването на щетите“, отбеляза Цветанов. Той увери, че страната ни ще търси европейско финансиране, за да обнови остарелия автопарк в българската пожарна. Министърът припомни, че преди година сме изработили съвместен проект с румънската страна и в момента сме в процедура за закупуване на нова техника за 4,5 милиона евро. „С Министерството на регионалното развитие и благоустройството започваме процедура за закупуване на 42 пожарни“, отбеляза Цветанов, който изрази съжаление, че конкурсът е стартирал два пъти, но е бил преустановяван. „Но това няма да ни спре да продължим да търсим възможности за осигуряване на нормална работа на пожарникарите“, увери вътрешният министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване