04/25/11 17:42
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА вкара на ходом четири гола в Монтана

ЦСКА изигра поредния си силен мач през пролетта и записа убедителен успех с 4:1 при гостуването си на „Монтана“ в среща от 23-тия кръг на "А" футболна група. „Червените“ се позабавляваха на неравния терен на стадион "Огоста" и на ходом реализираха четири гола във вратата на Юлиян Левашки. С по един гол за 13-тата победа на „армейците“ се отчетоха Грегъри Нелсън в 32-рата минута, Джузепе Акуаро в 44-тата, Мишел Платини в 62-рата и Александър Тонев в 74-тата минута. Почетното попадение за домакините бе вкарано от Венци Христов в 82-рата минута.
С този успех ЦСКА остана на третата позиция във временното класиране, на 6 точки зад вечния си съперник „Левски“, който е втори, и на 4 пред четвъртия в таблицата „Локомотив“ (Сф). Следващата събота футболистите на Милен Радуканов ще имат възможност да си бетонират участието в Европа именно при победа над столичните „железничари“.
Собственикът на „Левски“ Тодор Батков за пореден път нападна отбора на „Литекс“ малко след „синята“ победа с 3:2 над „Берое“ в Стара Загора. Босът на столичани обяви „оранжевите“ за служебен лидер и предрече, че те ще се провалят в Европа. “Във всеки нормален шампионат с темпото, с което “Левски” се движи, трябваше да е лидер. Ние обаче имаме друг лидер - набеден, служебен. Не искам да припомням колко скандални отсъждания имаше в техни мачове, колко двубои те спечелиха или купиха. Да са живи и здрави, може би пак ще станат шампиони и пак ще се осерат в Европа. Ние пак ще сме в УЕФА и ще трупаме точки”, заяви Батков след края на двубоя.
“Рано е за оценки за Ясен Петров. Тази седмица ще говорим, имаме договор с него и ще преценяваме. Аз харесвам Илиан Илиев, но с тази любов на феновете и това доверие, което му гласуват, няма да е честно към обществеността в Стара Загора да го вземем”, допълни адвокатът. Финансовият директор на „Литекс“ Величко Дихонов побърза да отговори на собственика на „Левски“ Тодор Батков за нападките срещу ловчанлии. След края на мача срещу „Видима-Раковски“, спечелен убедително от шампионите с 4:0,
Дихонов заяви: "Крадецът вика дръжте крадеца. Това е коментарът ми за думите на Батков". Той веднага подхвърли, че успехът на „Левски“ в Стара Загора не е дошъл по честен начин с думите: "На този светъл празник много лесно се побеждава...". Дихонов дори намекна, че около изхода на вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА (1:3) също има нещо нередно. В същото време "оранжевите" отново увеличиха на 8 точки аванса си пред втория в класирането „Левски“. Над всички на градския стадион в Ловеч беше Христо Янев, който вкара два от головете за изразителния успех. По веднъж се разписаха Светослав Тодоров (от дузпа) и Дока Мадурейра. С великолепен рейд и техничен пас при четвъртото попадение се отличи резервата Момчил Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване