04/26/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

БСП пак поиска оставката на финансовия министър

БСП подновява искането си за оставка на финансовия министър Симеон Дянков и неговия екип. Това каза Георги Кадиев на пресконференция след заседание на ИБ на БСП вчера. Той обясни, че се очаква над половин милиард лева данъци да останат не събрани. Социалистите обясниха, че фирмите забавят плащането на корпоративния данък поради липса на ликвидност и се оформя все по-голяма междуфирмена задлъжнялост. Правителството е това, което натиска икономиката надолу”, посочи Кадиев. Според него е парадоксално, че от кабинета мислят да направят само първата индексация на доходите чак през 2013 година.
„Името на кризата в България е ГЕРБ“, беше категоричен лидерът на БСП Сергей Станишев. Той каза, че има срив и провал на всички предизборни и следизборни обещания на ГЕРБ и премиера. „Единственото обещание на премиера, което беше изпълнено, е Разпети петък да бъде обявен за почивен ден“, заяви лидерът на социалистите. Станишев обяви, че кандидатурата за президент на БСП ще стане ясна до края на юли.
„Може да подкрепим Меглена Кунева, но не на първи тур“, заяви в Пловдив левият депутат Георги Пирински.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване