04/26/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Предлагат нови по-строги правила за младите шофьори

За младите шофьори трябва да има по-тежък разпис от правила, които да действат в рамките на поне една година. Това заяви вчера пред bTV Анастас Тодоров от ИА “Автомобилна администрация”. Според него трябва, след като вземе книжка, шофьорът да кара само в градски условия, с придружител, чиято алкохолна граница е в нормите и да не се кара в тъмната част на деня. “След време трябва да се яви на последващ изпит, който да му даде право да шофира вече извън града, но отново само в светлата част на деня и тогава идва ред на трети изпит - така се подготвя съзнанието му, че трябва да е готов да влезе в пътната обстановка”, обясни Тодоров. 
"Има подценяване на опасностите от всички и това помага да се случват трагедиите. Има и търпимост към поведението на младите хора, които карат, след като са пили алкохол", каза Алекси Кесяков от Държавно-обществената комисия по безопасност на движението и посочи, че в профила на днешния млад водач на МПС липсват дисциплина и воля, което го прави безотговорен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване