04/27/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Дежурните лекари не можели да издават смъртни актове след 19 часа

Дежурните лекари, които заместват личните, нямали право да издават смъртен акт след 19,00 часа. Това стана ясно вчера, след като във вторник бе съобщено, че труп на майка на четири деца е пренощувал в мазе, защото нямало кой да издаде смъртен акт. В понеделник вечерта варненка умряла внезапно, след като хазаинът изгонил нея, съпруга й и четирите й деца, защото не са успели да платят остатък от наем в размер на 34 лева.
В. „Народно дело“ съобщи, че домоуправителят извикал патрул, който установил смъртта на жената и се опитал да се свърже с личната лекарка, която празнувала и отказала да се яви на място. Униформените отишли в ДКЦ-то, където им заявили, че дежурен лекар, който замества, няма право да издава смъртни актове след 19 часа.
Така бездомното семейство пренощувало на стълбището, а трупът на майката - в мазето. На другия ден съпругът уредил погребението. От отдел „Закрила на детето“ заявили, че тепърва ще проучват случая, за да видят с какво могат да помогнат. Не се съобщава дали „Бърза помощ“ е била извикана.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване