04/27/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Земеделският министър предлага безплатна ловна квота за държавни глави

За държавните глави трябва да има определена квота за скъпото хоби, за да не изпадат в зависимости от спонсори, каза земеделският министър Мирослав Найденов пред
TV7. Той съобщи, че от ГЕРБ ще предложат законодателни промени, с които хора на висши ръководни държавни постове да имат право на безплатно ловуване. Крайно време е ние в България да разпишем определени правила, независимо кой е премиер или президент. Държавният глава, министър-председателят и председателят на Народното събрание би трябвало да имат определена квота, ако например дойде друг държавен глава, който трябва да бъде заведен на лов. А не да се чудят, да търсят спонсори и да изпадат в зависимости, мотивира се Найденов. Той обясни, че ловът се практикува от държавни ръководители, от кралски особи, от бизнесмени, но понякога е и протокол, място за среща на държавни глави.
Министърът каза още, че с премиера Бойко Борисов не се страхуват от проверки, защото спазват правилата, когато ловуват. Лично Найденов се занимавал основно със санитарен отстрел. Той заяви, че няма политическа поръчка в проверката, която парламентарната комисия за борба с корупцията започна на ловните трофеи на президента Георги Първанов. Всеки, който се занимава с лов, надявам се, независимо дали е президент, премиер, министър или обикновен ловец, да го прави по законите на страната. За всеки трофей може да се направи насрещна проверка, обясни министърът. Държавата има две представителни ловни стопанства, които са прехвърлени към МЗГ.
Български модел е цените да скачат по Коледа и по Великден, коментира поскъпването на агнешкото министър Найденов. Той посъветва потребителите да си купуват месото директно от производителя, за да се избегне посредникът и да излезе по-евтино.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване