04/28/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

БСП сезира ЕК за ареста на Тенчо Попов

БСП ще информира Европейската комисия (ЕК) и ще поиска анкетна комисия по случая с полицейското насилие при ареста на Тенчо Попов. Това съобщи вчера лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той обаче изрази скептицизъм за резултата от парламентарната проверка, тъй като знаел каква ще е реакцията на мнозинството в НС. Според Станишев министърът на вътрешните работи толерира такъв тип поведение от служителите на МВР.
Това, което видяхме на записите от ареста на Тенчо Попов, е голям срам за МВР, коментира Станишев. Той отправи упрек и към прокуратурата, която на практика поощрява подобни действия, ако не взема мерки.
Станишев уточни, че БСП ще информира Европейската комисия за системното нарушаване на гражданските права, в това число и при ареста на Тенчо Попов.
Междувременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че е разпоредил да бъде назначена комисия от инспектората, която да извърши проверка по случая.
Когато се допускат подобни грешки, трябва да има съответстващи наказания на тежестта на извършеното деяние. Те трябва да бъдат дисциплиниращи за всички служители, посочи Цветанов.
Така се получава, когато министрите не познават законите, всъщност Цветанов не познава и конституцията, коментира вчера пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Според него за такива кадри министърът на вътрешните работи трябва да подаде оставка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване