04/28/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Шофьорът от Симеоновград излезе от кома

23-годишният Данаил Георгиев, който отне живота на шестима младежи в Симеоновград след катастрофа, е излязъл от кома. От Университетска болница в Пловдив съобщиха, че младежът няма никакви спомени за случилото се, предаде bTV.
Георгиев все още е в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия. Вчера беше направена планираната операция на крака на пациента.
По-рано вчера стана ясно, че 19-годишният Живко Желев, който преотстъпи колата на баща си на Данаил, е освободен.
Първоначално на Желев беше наложена мярка 24 часа „задържане под стража", впоследствие тя беше удължена на 72 часа. Днес магистратите промениха мярката му за неотклонение в "подписка".
Решението е взето поради фактите, че 19-годишният младеж трябва да завърши училище и няма вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това общественият натиск върху него бил голям и той осъзнавал тежестта на постъпката си. На излизане от ареста Живко Желев каза само, че ако е знаел, че Данаил е пил, никога нямало да му даде колата.
При трагедията в Симеоновград загинаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Грозев, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов.
Взетата кръвна проба от Данаил Георгиев показа, че той е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Негови приятели и колеги разказаха, че Данаил е карал поне две години без книжка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване