05/01/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Трайков иска гаранции от "ЛУКойл Нефтохим" за доставките на вътрешния пазар

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков поиска от „ЛУКойл Нефтохим Бургас“ данни за съхраняваните от дружеството количества суров петрол и нефтопродукти и готовността на рафинерията да гарантира доставките си за българския пазар при спрян износ от Русия, съобщиха от ведомството. С решение на руското правителство от 1 май 2011 г. износът на петролни продукти от Русия е спрян, за да се гарантират доставките за вътрешния пазар.
В писмо до изпълнителния директор на рафинерията в Бургас - Сергей Андронов, министър Трайков поиска информация дали мораториумът ще се отрази върху работата на рафинерията и върху количествата и цените на доставките на петролни продукти за пазара в България.
Информацията е необходима, за да се осигурят потребностите на българския пазар на обосновани ценови нива в случай на прекъсване доставките от Русия, напомнят от ведомството.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване