05/01/11 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Не взимаме пари от контрабанда

Не взимаме пари от контрабанда. Ако някой взима, искам веднага да бъде подаден сигнал. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването „На четири очи“ по Нова телевизия вчера. Той обясни, че парламентарно представените партии, включително и управляващата ГЕРБ, получават достатъчно добри държавни субсидии. „Получаваме добра субсидия, с която можем да си поемем издръжката“, добави Цветанов. По думите му до няколко месеца ще има много сериозни резултати по отношение на контрабандата, а българските разследващи работят съвместно с ОЛАФ. Министърът не отрече, че има контрабанда, но добави, че текат няколко сериозни разследвания.
По повод обвиненията, че служителите на реда употребяват насилие при задържанията, Цветанов, обясни, че се извличат поуки от всеки един случай. „Държим се изключително възпитано, защото искаме българската правосъдна система да е тази, която да ги съди“, каза той и уточни, че не защитава подобни действия от страна на служителите на реда, каквито бяха видени при ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Той добави, че по всеки подобен материал се работи при проверка.
„И към настоящия момент смятам, че в онзи момент, в онази стая, се е купувало правосъдие“, каза вчера зам. градският прокурор Роман Василев в рубриката „Опасно близо“ в предаването „Нека говорят“ по bTV. Думите му бяха по повод ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Според Василев поведението на служителите на ГДБОП, които ритат закопчания с белезници Попов, нанася белег върху цялата операция. По думите му униформените са превишили правата си и ще си понесат наказанието. Василев обаче уточни, че към онзи момент обстоятелствата са били други. Самият той не е бил свидетел на нанесените удари и влязъл в кантората на Попов след екипа на ГДБОП. „Дали го бият, или прилагат определена сила, това ще стане ясно с проверката“, каза още той. Магистратът определи поведението на униформените, които си правят снимки на дивана, като укоримо.


Простреляха автокрадец при операция „Хиените“

Автокрадец е бил прострелян в нощта срещу неделя при провеждане на специализирана полицейска операция „Хиените“. Акцията е била насочена срещу престъпна група, специализирана в отнемане на луксозни автомобили и е проведена във Велико Търново, Пловдив, Пазарджик и в района на магистрала „Тракия” при отбивката за Церово и Виноградец.
Късно през нощта срещу неделя пред хотел във Велико Търново е откраднат джип БМВ Х5 с румънска регистрация, с който крадците отпътували за Пловдив. Там, също пред хотел, са откраднали втори джип, с русенска регистрация. Те се отправили по стария път Пловдив – Пазарджик, откъдето преминават на магистрала „Тракия” и стигат до отклонението за Велинград – Церово. Автомобилите са се укрили в лозовите масиви край пътя. При излизането на двата джипа единият завърта и се връща в гористата местност, а другият тръгва директно срещу полицейския автомобил, не спира и удря полицейската кола. Униформените стрелят във въздуха, стрелят в гумите, но колата не спира, преминава покрай тях, при което закача един полицай, който е леко ранен в крака. Автомобилът продължава и след около километър преследване пропада в дере. При огледа, който е извършен от полицаите, е открито едно лице, простреляно и починало.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване