05/02/11 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Бербатов и "Юнайтед" ще започнат преговори за нов договор до 3 седмици

Димитър Бербатов ще започне преговори за нов договор с „Манчестър Юнайтед“ след три седмици. Новината за предстоящия контракт, който ще бъде в самия край на сезона, разкри "Нюз ъф дъ Уърлд". Преговорите ще бъдат водени от изпълнителния директор на "червените дяволи" Дейвид Гил и мениджъра на българския футболист Емил Данчев.
Бербo има контракт с „Манчестър Юнайтед“ до лятото на 2012 година. Бившият български национал изяви желание да остане на "Олд Трафорд" поне до края на сезон 2013-2014 г. Практиката в клуба обаче е друга. Ръководството на „Манчестър Юнайтед“ продължава контрактите на играчите над 30 години само с по един сезон. През януари Бербатов вече навърши тази възраст. В същото време спекулациите в медиите пращат Димитър Бербатов в „Байерн“ (Мюнхен) за сумата от 15 милиона лири, което е два пъти по-малко от цената, платена за него от „Юнайтед“ на „Тотнъм“ през лятото на 2008 година. От друга страна, Бербатов е лидер при голмайсторите във Висшата лига на Англия с 21 попадения, но в големи периоди от сезона българският футболист не успява да се разпише в поредни двубои и да помогне на „Юнайтед“ да спечели повече точки.
Същевременно мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън ще върне Димитър Бербатов в титулярния състав за реванша срещу „Шалке“ в Шампионската лига. Двубоят е в сряда от 21,45 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. „Предстои ни голяма седмица”, каза Фърги. „В сряда е реваншът от полуфиналите на Шампионската лига и след това в неделя срещу „Челси“, това са два големи мача. Ще се прегрупираме и освежим отбора. Ще направя някои промени в сряда без никакво съмнение. Ще върна Пол Скоулс, Димитър Бербатов и Майкъл Оуен”, разкри големият шотландски специалист. Той обаче рискува ново наказание от Футболната асоциация на Англия заради критики към съдиите във Висшата лига. Недоволството на сър Алекс беше провокирано от спорните отсъждания при загубата в гостуването на "Арсенал" с 0:1. Шотландецът вече беше наказан да води отбора си от трибуните за пет мача и глобен с 30 хил. паунда заради критиките му към съдията Мартин Аткинсън, ръководил загубения с 1:2 двубой с "Челси" на 1 март. В мача с "Арсенал" Фъргюсън имаше претенции за дузпа в 88-ата минута срещу Майкъл Оуен, но призна, че реферът Крис Фой е трябвало да отсъди и наказателен удар за "Арсенал" при играта с ръка на капитана Неманя Видич. Въпреки това той сподели притесненията си за съдийска подкрепа към "Челси" за предстоящото домакинство срещу лондончани в събота. "В големите мачове няма отсъждания в наша полза, притеснявам се. Това сега предоставя големи шансове на "Челси". Имаше чудесни отсъждания за тях в събота (в двубоя с "Тотнъм", който „сините“ обърнаха до 2:1 с два спорни гола - бел. авт.). За нас никога няма подобни съдийски решения", заяви мениджърът на "червените дяволи". В събота "Челси" гостува на "Манчестър" и при успех ще се изравни по точки с "Юнайтед" със 73, но дори при минимална победа лондончани ще станат лидери във временното класиране заради по-добрата си голова разлика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване