05/02/11 22:22
(http://e-vestnik.bg/)

Конспираторите изпълзяха - Осама Бин Ладен бил жив, САЩ нещо лъжат. Аре, бе…

Съобщенията за смъртта на Осама Бин Ладен събудиха позаспалите теоретици на конспирацията. Веднага в интернет скочиха защитниците на истината. А според тях тя е една – Осама е жив, това, което съобщава американският президент е лъжа, всичко е менте.

Добре, да повярва човек за момент на конспираторите. Ами ако след седмица Обама се появи на видеозапис и помаха с ръчичка – “Жив съм, тук съм”? Луд ли е американският президент да обяви някого за мъртъв, ако той е жив? Но за майтап, сигурно ще се появи и такъв да твърди, че e Осама и си е жив. Те и за Еливс Пресли така твърдят…

За случая се знае, че е взета ДНК проба от тялото на убития, дори са го показали на една от жените му да го разпознае. Това няма да е достатъчно на конспираторите. Те твърдят, че американците сами са си срутили двата небостъргача на 11 септември, та сега някакви ДНК пробили и съпруги ще ги убедят…
И теориите на конспирацията се сипят една след друга - Щатите всъщност били в комбина с Осама, той е агент на ЦРУ и едва ли не си говори по телефона с президента Обама, и са се договорили да го обявят за мъртъв. Глупост връз глупост…

Но, интернет веднага подхрани конспиративните теории. В същия ден, в който беше съобщено за смъртта на Осама Бин Ладен, в интернет беше разпространена снимка на убития, с разкървавена и обгорена горна част на главата. Но снимката е долен фалшификат. Просто е взет портрет на Осама Бин Ладен от 1998 г. и е обработен с фотошоп. Елементарна манипулация. Само че тази снимка е показана по екрана на някакви пакистански и арабски телевизии, преснимана от екрана и се разпространява в интернет като автентична. Някой се забавлява – хората търсят с Гугъл снимка на убития – що да не им дадем такава снимка? Да, ама конспираторите само това им трябва. Веднага ще разобличат недодяланата фалшификация и ще кажат – видяхте ли как ни лъжат?

Сравнения на известна снимка на Осама с пуснатите фалшификати в деня на новината за смъртта му.

За смъртта на Обама е съобщавано вече три пъти в последните 10 години. Все разни декларации, хипотези и предположения, включително изказвания като това на покойната бивша президентка на Пакистан Беназир Бхуто и др. Но нито веднъж официално от американската администрация. Сега става дума за акция на американските служби, с подкрепа на пакистанската армия и официално съобщение на президента на САЩ.
Тялото на Осама Бин Ладен е погребано по мюсюлмански обичай, но в морето, да не остава гроб.

Конспираторите никога няма да повярват. Според някои той дори не съществува. Американците са си го измислил Осама, и сами са си съборили небостъргачите, за да си оправдаят войните в Азия, а сега замазват следите…

Конспираторът не вярва на очите си, а на теориите си. Той може да види как самолет удря небостъргач, но няма да повярва. Ще каже, че това е манипулация.
В щатите конспираторите били 6-10%, в други, по-слабо развити страни – 20-30%. Спорът няма да приключи никога. Впрочем, спор няма. Има конспиратори – те са сигурни в теориите си и нищо не може да ги разубеди.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване