05/02/11 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Ограбиха трезор в центъра на София

Двама въоръжени мъже ограбиха трезор в центъра на София. Това съобщи вчера МВР. Грабежът е станал на бул. ”Евлоги Георгиев” 14 в малките часове на деня. Мъжете позвънили на вратата на денонощния трезор и обяснили на охраната, че искат да депозират ценности. След като влезли в помещението, те нападнали първо единия пазач, пребили са го, а после слезли в подземието и нападнали и другия. Единият от тях е тежко ранен и е откаран в институт "Пирогов", няма опасност за живота му. Сигналът до полицията е подаден към 6 часа, а обирът е извършен четири часа по-рано, смятат полицаи. При обира бандитите са откраднали и компютрите със записите от охранителните камери, уточни шефът на столичната полиция Валери Йорданов. По думите му двамата обирджии са действали с още съучастници. Вероятно нападателите са търсили нещо конкретно, тъй като са разбивали касетките избирателно, твърдят запознати. По информация на „Дарик“ собственикът на трезора, както и на намиращо се наблизо чейнджбюро, е фирма ФИНТЕХ ООД с управител Борислав Ралчев, който се е занимавал с отпускане на кредити с висока лихва срещу запис на заповед или нотариални актове.
"Това е частен трезор, в който хората държат пари, ценности и документи – какво точно е взето, няма как да бъде установено", добави Йорданов. Повечето от потърпевшите, които имат касетки, твърдят, че в тях са държали документи. Обраният трезор е един от най-големите в столицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване