05/02/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата проверява Първа градска и "Егида"

В прокуратурата са изпратени сигнали за нарушения в две общински фирми в София – Първа градска болница и охранително дружество „Егида“. Това съобщи вчера пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова. От началото на годината за финансови злоупотреби са проверени общо 6 общински фирми, стана ясно от думите на Фандъкова.
Столичният кмет уточни, че проверките не са кампанийни, а постоянни. "Няма несменяеми длъжности и няма застраховани от проверки, от санкции и наказания. Отговорността винаги е лична", допълни градоначалникът.
Проверката на общинската фирма "Екоравновесие", която трябва да се справи с проблема с бездомните кучета, също е установила нарушения. Там е наредена специална проверка. Йорданка Фандъкова обясни, че най-сериозната нередност във фирмата е, че са харчени средства без нейното одобрение.
В столичния градски транспорт също са открити нарушения, като основните са свързани с това, че по-голямата част от процедурите не са извършвани по Закона за обществените поръчки. Друга нередност е сключването на договори за ремонти и доставки на резервни части за определен обем средства, като впоследствие обемът се увеличавал и са изплащани по-големи суми.


Родители отново се оплакаха от липса на места в детските градини

От над 22 000 деца с активни кандидатури в Информационната система за обслужване на детските градини в София, на 29 април на първо класиране бяха приети 6702, което е едва 30%. Това съобщиха вчера от Сдружение "Настоящи и бъдещи майки".
Не липсват съмнения за нередности, свързани с приема и управлението на общинската собственост в детските заведения в Столична община, заявиха от сдружението. Малко по-късно Йорданка Фандъкова съобщи, че през тази година общината ще завърши пет нови градини и ще започне и строеж на нови шест детски заведения. Очаква се през тази година да бъде преодолян недостигът на места в детските градини в район „Изток”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване