05/02/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

САЩ и Интерпол алармираха за бдителност

САЩ и Австралия повишиха сигурността на посолствата си по света, а Интерпол предупреди 188-те страни - членки на организацията, да бъдат „нащрек“ за евентуални атаки, чрез които да бъде отмъстено за убийството на лидера на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен в Пакистан, съобщи „Блумбърг“. Патрулни коли, паравоенни сили и командоси с бронирани жилетки претърсваха мотористи и пешеходци пред консулството на САЩ в Карачи. Австралийският премиер Джулия Гилард заяви, че посолствата на страната трябва да преразгледат мерките за сигурност и предупреди пътуващите в чужбина да бъдат внимателни.
„Смъртта на Бин Ладен не означава край на сътрудниците на „Ал Кайда“ и на тези, вдъхновени от „Ал Кайда“, които извършваха и ще продължават да извършват терористични нападения по целия свят“, заяви генералният секретар на базираната в Лион международна полицейска организация Интерпол Роналд Нобъл.
Държавният департамент издаде предупреждение за американските граждани, пътуващи зад граница, заяви говорителят на американското посолство в Хелзинки Дейвид Макгуайър. „Ние просто молим хората да са нащрек, да се оглеждат около себе си и просто да проявяват повече внимание, да стоят по-далече от тълпи и демонстрации“, заяви той.
Радикалният ислямистки духовник Омар Бакри заяви, че след смъртта на лидера на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен очаква атаки на „отмъщение“ в Европа, съобщи АФП.
Министърът на вътрешните работи на Румъния Траян Игаш каза, че страната му няма да повишава нивото на терористична заплаха след смъртта на Бин Ладен, предаде агенция „Фокус“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване