05/03/11 17:22
(http://www.klassa.bg/)

СДС ще разширява Синята коалиция

Ние ще запазим Синята коалиция и ще я разширим, увери вчера лидерът на СДС Мартин Димитров след заседание на НИС. Според него не трябва да има притеснения от предстоящите отворени избори в коалицията, тъй като това ще е състезание между приятели. Димитров коментира, че много хора са разделяли десницата, но той и СДС са тези, които са я обединили.
Още не е уточнена датата за провеждането на изборите в Синята коалиция за общи номинации за президент и кмет на София, каза председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков. В момента се изчиствали детайлите, а на 14 и 15 май щели да станат ясни и кандидатите на ДСБ. Мартин Димитров допълни, че в около 90 % от общините СДС и ДСБ ще имат общи кандидатури.
От СДС изразиха възмущение от полицейското насилие, упражнено над Тенчо Попов. Според тях въпреки полемиките по този случай не е изваден на светло най-важният въпрос – че като зам.-председател на Българския енергиен холдинг Тенчо Попов е предал на премиера доклад, в който става въпрос за огромни злоупотреби, свързани с „Белене".
Този доклад е бил предаден на прокуратурата и до днес няма никакъв резултат, каза Мартин Димитров. Той настоя докладът да бъде достъпен за всеки един депутат, а премиерът да ги запознае с всички детайли около проекта „Белене", за да могат те мотивирано да го отхвърлят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване