05/04/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Помислете за средния бизнес!

Средният и малкият бизнес е големият губещ у нас. Това обяви вчера депутатът от БСП Михаил Миков. Той коментира, че в момента дребните предприемачи продават бизнеса си и заминават да работят в чужбина като гастарбайтери. Същото каза и лидерът на СДС Мартин Димитров, според когото икономическата криза у нас не свършва, а средната класа у нас изнемогва. Посланието и на леви, и на десни е, че парламентът няма ясен фокус към хората от малкия и средния бизнес, които всъщност са гръбнакът на икономиката и държавата.
Фактите са си факти, а те са, че в условията на криза - икономическа и финансова, много фирми буквално се сринаха, безработицата се увеличи, а успоредно с това се вдигат цените. Показват го статистиките и проучванията на оторизираните организации у нас. Вижда се и с просто око.
Подобни сътресения, които продължават дълго във времето, създават усещане за безнадеждност и много спешно трябва да се вземат адекватни мерки, за да се облекчи ситуацията. Било с преразглеждане на данъчната политика, с ускоряване на административната реформа, с истинско въвеждане на електронно правителство и с нов режим на такси. Ако всичко това не се направи в бърз порядък, сривът ще продължи и последиците от него ще станат трудно преодолими. Както за средната класа, така и за всички нас като общество, което си е избрало да живее в условията на пазарна икономика. Ясно е, че за да се развива тя обаче, има нужда държавата да помага с адекватна политика.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване