05/05/11 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Предисторията на „Кръстникът” се очаква да излезе през 2012

Роман за предисторията на семейството, описано в класическата творба на Марио Пузо "Кръстникът", ще бъде публикуван през юни 2012, съобщи издателство Гранд Сентрал, цитирано от BBC. Ед Фалко е получил разрешение от наследниците на Пузо, който почина през 1999 на 78 години, да напише романа ”Семейство Корлеоне”. Книгата се основава на нереализиран сценарий на Пузо, от 1930 година.

Пузо, чиято книга, излезе през 1969 и беше продадена в над 20 милиона екземпляра, спечели "Оскар" за написването на "Кръстникът" и "Кръстникът II,”, филми на режисьор Франсис Форд Копола.
Сагата проследява съдбата на измислено италианско - американско семейство, ръководено първоначално от "Кръстникът" - Дон Вито Корлеоне. Синът на Пузо, Тони описва новия роман, като "зачитащ наследството на Марио Пузо".

Издателство Гранд Централ заяви, че романът "се връща по завладяващ начин към класическите символи на Пузо в една история, която е едновременно вярна на стила на оригинала и е необикновена сама по себе си".

След романа "Кръстникът", Пузо публикува още две книги от поредицата - „Сицилианецът”, през 1984, и „Омерта”, през 2000 година посмъртно.
През последните години излязоха още две продължения на прословутия роман - „Кръстникът се завръща” и „Отмъщението на кръстника" , написани от Марк Винеграднер


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване