05/08/11 15:59
(http://www.klassa.bg/)

U2 са най-печелившата група

Ирландските рокаджии от U2 са достигнали своя абсолютен връх с турнето си „360 градуса” и заявиха, че няма накъде повече да се развиват. Изпълнителите на хита Vertigo бяха обявени за най-печелившата група в историята. Те успяха да бият рекорда, поставен от „Ролинг стоунс”, с общи приходи от 341 милиона паунда от турнето им до този момент, съобщиха световните агенции.
Разходите по турнето обаче също са огромни. Групата използва 120 камиона за транспортирането на тяхната огромна система за озвучаване, както и на сценичното осветление.
По времето, когато турнето приключи - след две години - групата ще е изнесла концерти пред повече от три милиона свои почитатели в над 20 страни по света. Въпреки че обикалят света, рокаджиите нямат голяма възможност да разгледат страните, в които изнасят концерти.
Ирландците натрупаха луди пари от успеха на албума How To Dismantle An Atomic Bomb. След тях се нареждат Rolling Stones , а на трето място са   Eagles.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване