05/09/11 14:49
(http://www.klassa.bg/)

2011 г. връща имотния пазар на пикови нива отпреди кризата

Световният пазар на недвижими имоти влезе в 2011 г. с оптимизъм. И положителните нагласи се ускоряват през второто тримесечие на годината, сочи доклад на Jones Lang LaSalle (JLL). Експертите дори прогнозират 2011 г. да бъде най-силната като брой сделки и представяне на отделните пазари от пика през 2007 г.
Обемът на инвестиции в търговски площи е нараснал с 44% за година. Според анализа на Jones Lang LaSalle за 2011 г. те ще достигнат 440 млрд. долара, което ще бъде ръст от 35-40% спрямо 2010 г. и най-сериозните стойности отпреди кризата насам.
Капиталовата стойност на първокачествените офиси в основните градове се увеличава с 22 на сто, като в някои райони нивата достигат пика си от 2007 г. Ръстът в района на БРИК и Южна Африка се запазва, като тези страни вече печелят 13% от общите инвестиции в недвижимости при 2% преди кризата. Това ги поставя като група на трето място след САЩ и Великобритания. Техният дял се очаква да се покачва още повече с подобряването на прозрачността и качеството на наличния инвестиционен продукт на тези пазари. За първото тримесечие Бразилия е първенец по растеж и вече е петият най-активен инвестиционен пазар, изпреварвайки дори Китай. Сао Пауло пък е сред най-динамичните офис центрове в света. Делът на свободни офиси в света се запазва на 14,2% и дори пада.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване