05/09/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ предлага 25 дни кампания преди вътрешния вот

Кандидатите за президент трябва да имат поне 25-дневна предизборна кампания преди откритите избори в Синята коалиция. Разходите за организацията на вътрешните избори пък ще се поемат от ДСБ и СДС. Това съобщи вчера председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.
До петък е срокът за подаване на още кандидатури за президентските избори в ДСБ, а на 16 май т.г. вероятно ще сме в състояние да представим кандидатурите на Синята коалиция за президент и кмет преди вътрешните избори, уточни Методиев
Постигнахме съгласие за предварителни избори на Синята коалиция и в други градове на страната за местните избори. До дни ще се реши къде ще бъдат местата за гласуване на предварителните избори за кандидатите за кмет на София и за президент. Стремежът бил това да са обичайните места за изборни секции, каза още Методиев. Между партиите в Синята коалиция ще има споразумение за признаване на резултатите, за да са ясни правилата. Още не е уточнена датата за вота в София.
Засега единственият кандидат на ДСБ за президентските избори е евродепутатът Светослав Малинов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване